Jandarmeria Bucureşti a transmis, marţi, că la ceremoniile oficiale organizate cu prilejul Zilei Naţionale au voie să participe cel mult 400 de persoane, iar lista de participanţi a fost stabilită de către organizatori. Pentru a imita răspândirea pandemiei, accesul publicului nu este permis, traficul pietonal şi rutier în zonă fiind temporar restricţionat.

Jandarmeria Bucureşti a trimis, marţi, precizări „în legătură cu intenţia unor persoane de a forţa filtrul de jandarmi constituit în zona Pieţei Charles de Gaulle, cu ocazia evenimentului dedicat Zilei Naţionale a României”.

„În conformitate cu prevederile H.G nr. 967 din 12 noiembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în municipiul Bucureşti este permisă cu participarea a cel mult 400 de persoane. Persoanele participante au fost stabilite de organizator, accesul pietonal şi rutier fiind temporar restricţionat în zona respectivă”, a tranamis Jandarmeria Bucureşti.

Jandarmii cer cetăţenilor să evite zonele aglomerate.

„Din raţiuni de siguranţă şi sănătate publică, recomandăm tuturor cetăţenilor să evite zonele aglomerate şi să respecte prevederile legale în vigoare”, a mai transmis Jandarmeria Bucureşti.

Citeste si:
Zone din Capitală, județul Giurgiu și Ilfov vor rămâne fără...
Electricitate întreruptă...

O ceremonie oficială în format restrâns, la care vor participa preşedintele, premierul, membri ai Guvernului şi alte oficialităşi, are loc marţi, în Piaţa Arcului de Triumf din Capitală, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Evenimentul nu este deschis publicului.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.