Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, luni, că după alegerile locale nu s-ar fi infectat din cauza faptului că au mers la urne, cauza infectărilor fiind nerespectarea normelor de siguranţă.

„Nu ne aşteptăm la creşterea ratei de infectare. Noi suntem bine pregătiţi, cunoaştem felul cum ne-am pregătit pentru locale. Am prelucrat toate cazurile care au fost de prelucrat de la locale. Acea creştere nu s-a datorat alegerilor locale. Localele s-au desfăşurat în perioada în care toată Europa creştea numărul de cazuri de la săptămână la săptămână. Nimeni nu s-a infectat că s-a dus la vot. S-au infectat pentru că nu au respectat normele de siguranţă”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a subliniat faptul că ar fi bine ca la urne să meargă cât mai multe persoane, pentru ca viitorul Parlament să aibă o legitimitate crescută.

„E dificil să etimăm ce prezenţă va fi la vot. Îmi doresc să fie o prezenţă mare. Ne alegerm Parlamentul pentur patru ani, patru ani în care vrem reforme importante. E clar din sondaje că PSD va fi ţinut în afara deciziei politice. Depinde şi cum vor merge oamenii la vot. Îi invit pe români să meargă în număr mare la vot”, a completat preşedintele României potrivit adevarul.ro.

Citeste si:
Rareș Bogdan: Am început ofensiva în PNL! Partidul are nevoie de o...
Rareș Bogdan: „Am început...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.