Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei și actualul prim-vicepreședinte PSD, contestă măsura guvernanților de a interzice pelerinajele, în loc să organizeze circuite și să le explice enoriașilor că trebuie să respecte normele sanitare impuse.

Cu adevărat, trebuie să avem grijă în această, perioadă de sănătatea noastră. Cu adevărat, nu mai putem să spunem că nu se întâmplă nimic şi să mergem cu miile în pelerinaje sau cum a fost ieri (sâmbătă - n.r.) la Prislop, pentru Sfântul Părinte Arsenie Boca. Dar asta nu înseamnă că trebuie să interzicem credinţa. Nu înseamnă că voi fi vreodată de acord să intrăm cu mascaţii în biserici, cum s-a întâmplat la Constanţa. Asta arată că Guvernul este neputincios, că autoritatea statului este haotică. Normal era ca autoritatea locală, împreună cu biserica, să organizeze circuite, să le explice enoriaşilor să păstreze distanţa, să folosească masa de protecţia şi astfel puteau să meargă la slujbă. Aşa şi cu situaţia de mâine, cu Sfântul Andrei, nu este normal să acceptăm faptul că trăim într-o ţară în care este interzisă credinţa”, a declarat fostul primar general al Capitalei.

Gabriela Firea este sigură și garantează în numele PSD că social-democrații vor reuși să obțină majoritate parlamentară.

Nimeni nu a închis biserica, în niciun război. Prin urmare, nici un război sanitar nu poate fi o justificare pentru închiderea bisericilor. Soluţia este organizarea, buna organizare, pe care noi garantăm dacă vom reuşi să avem un număr suficient de parlamentari astfel încât în jurul PSD să fie alcătuită majoritatea parlamentară şi să putem să mergem la Palatul Cotroceni cu o formulă de guvernare”, a mai declarat Firea, potrivit adevarul.ro.

Citeste si:
Ciolacu: „PSD respinge orice abuz, discriminare sau comportament...
Ciolacu: „PSD respinge cu...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.