Patriarhul Daniel a declarat că în acest an, de Sfântul Nicolae va oferi daruri în valoarea de 300 de lei pentru 100 de copii, din Arhiepiscopia Bucureştilor.

Potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române, anul acesta, tradiţionalul concert de colinde al copiilor, intitulat "Sf. Nicolae în mijlocul copiilor", nu va mai avea loc la Palatul Patriarhiei. Din cauza restricţiilor sanitare, acest eveniment se va desfăşura în condiţii speciale.

„Copiii nu vor mai veni să-l colinde pe Părintele Patriarh de Sfântul Nicolae. În schimb, Preafericirea Sa va oferi daruri pentru 100 de copii beneficiari ai centrelor sociale ale Arhiepiscopiei Bucureştilor. (...) În perioada 4-5 decembrie, în Arhiepiscopia Bucureştilor vor fi organizate evenimente în cadru restrâns, cu respectarea normelor sanitare.”

Potrivit sursei citate, evenimentele vor avea loc în mai multe centre, iar copiii vor primii pachete cu haine, încălțăminte, dulciuri și o carte duhovnicească.

„Evenimentele vor avea loc la Centrul de zi Sf. Muceniţă Sophia din Bucureşti, la Centrul de zi Sf. Stelian de la Valea Crângului - Urlaţi şi în comunitatea de copii hipoacuzici Sf. Meletie. Cei 100 de copii beneficiari ai serviciilor sociale din comunităţile menţionate vor primi din partea Părintelui Patriarh Daniel câte un pachet în valoare de maximum 300 de lei. Cadoul va conţine haine sau încălţăminte de iarnă, o carte duhovnicească şi dulciuri", precizează sursa.

Citeste si:
TikTok anunță schimbări majore pentru a-i proteja pe copii
TikTok anunță schimbări...

De asemenea, parohiile din Arhiepiscopia Bucureştilor vor pregăti cadouri pentru copiii vulnerabili, pe care le vor distribui în perioada 4-5 decembrie, menționează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.