Reprezentanţii a şapte săli de sport din Timişoara au protestat joi în faţa tribunalului din oraş după ce s-a decis închiderea sălilor de sport în municipiu.

Acolo s-a judecat procesul prin care au atacat în instanţă decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a decis închiderea sălilor de sport în municipiu. Ei spun că respectă toate indicaţiile de protecţie faţă de coronavirus.

Toate sălile de sport din Timișoara au fost închise în 25 octombrie, atunci când rata de infectare din municipiu a depășit 3 la mia de locuitori. Reprezentanții sălilor de sport au atacat măsura în instanță și spun că în perioada în care au fost deschise au respectat toate măsurile sanitare de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2.

„Dacă erau închise în toată țara nu aveam nimic. Nu s-a demonstrat, cel puțin cu cifre, că au fost cazuri sau focare în sălile de fitness.”, afirmă reprezentanta unei săli de fitness, Oana Macovei.

„Sunt sportiv de performanță, conduc un club sportiv. Ne antrenăm foarte greu, pentru că noi nu avem sala noastră personală. De exemplu, mâine plecăm la un concurs, o să mergem puțin nepregătiți. Clubul meu a strâns peste 500 de medalii naționale și internaționale și vă dați seama că pentru noi este o piedică foarte mare.”, spune sportivul Sorin Cazacu.

Cosmin Șorban are trei săli de fitness în Timișoara. Chiar și el a avut infecție cu noul tip de coronavirus, iar medicii i-au recomandat să facă sport. Numai că sălile sunt închise.

„Eu am fost diagnosticat acum trei săptămâni, am ieșit din carantină, iar în momentele în care am fost să îmi fac analizele și recomandarea doamnei doctor de la urgențe a fost să continui activitatea sportivă. Beneficiile pe care le oferă această activitate sunt mult mai mari decât riscurile care ni se pun în cârcă.”, Cosmin Șorban, proprietar sală de fitness.

Instanța a rămas în pronunțare, iar un verdict va fi dat vineri, menționează stirileprotv.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Noiembrie 2020 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.