În municipiul Suceava ceremonialul de Ziua Naţională a României se va desfăşura fără public, iar iluminatul de sărbători se va inaugura de Ziua Bucovinei, fără fast, a anunţat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

Primarul Sucevei consideră că, în condiţiile actuale de pandemie cu coronavirus, aceste manifestări nu trebuie să mai aibă amploarea din anii trecuţi şi de aceea se va inaugura iluminatul de sărbători ''fără fast'', iar de Ziua Naţională va fi doar un ceremonial militar fără public.

„Nu vom mai face cu fast, se vor aprinde sâmbătă 28 noiembrie la ora 18,00 (...) Va fi o ceremonie restrânsă, fără participarea publicului de Ziua Naţională", a spus Lungu.

Pe de altă parte, municipalitatea suceveană se asociază, pentru a marca Ziua Bucovinei şi Ziua Naţională, cu Asociaţia Culturală Arcanul din cadrul Universităţii ''Ştefan cel Mare'', iar un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu va fi supus aprobării deliberativului local în şedinţa deliberativului local din 26 noiembrie.

Asocierea va fi valabilă în perioada 26 noiembrie - 12 decembrie, iar municipalitatea va contribui financiar cu 40.000 de lei.

Citeste si:
5.337 de amenzi în valoare de 924.857 lei pentru nerespectarea...
5.337 de amenzi în valoare de...

„Municipiul Suceava se asociază cu Asociaţia Cultural Educativă Arcanul-USV pentru perioada 26 noiembrie-16 decembrie în vederea finanţării şi realizării în comun a acţiunilor de interes local cuprinse în proiectul "La Suceava în cetate". Din dorinţa de a marca şi de a sublinia Ziua Bucovinei şi Ziua Naţională a României respectând măsurile impuse de reglementările în vigoare privind prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19 evenimentul constă în montare şi editare audio-video filme pe baza spectacolelor susţinute anterior de către Ansamblul Arcanul-USV Suceava şi invitaţii săi respectiv difuzarea acestora în cadrul emisiunilor folclorice de la TVR Iaşi, TVR3. Etno TV şi Bucovina TV. Necesitatea realizării acestui proiect se datorează în primul rând dorinţei de a sublinia importanţa Zilei Bucovinei şi a Zilei Naţionale a României", se arată în raportul la proiectul de hotărâre potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.