Instanța a respins cererea arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, care solicita ca la pelerinajul de Sfântul Andrei să poată participa și oameni din alte localități.

Magistrații constănțeni au respins pe toate liniile cererea formulată de ÎPS Teodosie pentru pelerinajul de Sfântul Andrei.

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de amendare a pârâtului Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța şi a inspectorului-şef Roşca Ionel, formulată de reclamanţi. Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant legal a inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, invocată de reclamanţi. Respinge, ca neîntemeiate, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant legal a reprezentantului Arhiepiscopiei Tomisului şi excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant convenţional a avocaţilor ...”, se arată în decizie.

Pentru această soluție există un termen de 5 zile, timp în care poate fi depusă o contestație. Cel mai probabil, aceasta va fi depusă chiar astăzi, odată cu aflarea decizie, având în vedere timpul destul de scurt până la sărbătoarea Sfântului Andrei.

După decizia luată, zeci de oameni au participat, marți, la un protest spontan, în fața Judecătoriei Constanța. Manifestanții au solicitat permiterea pelerinajului la Peștera Sfântului Andrei. Polițiștii au dat mai multe amenzi.

Citeste si:
Transportatorii de marfă vor circula cu viteză redusă pe unele...
Transportatorii de marfă din...

Potrivit I.P.J. Constanța, marți, în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Secției 3 și jandarmii din cadrul IJJ Constanța au identificat manifestanții, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța.

„Nu și-au putut justifica prezența în zonă și nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul”, spun polițiștii despre manifestanți.

Au fost aplicate 24 de amenzi, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de actualul context epidemiologic, cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, informează antena3.ro.

Citeste si:
Se interzice hrănirea porumbeilor în Timișoara. Ce amenzi se vor...
Se interzice hrănirea...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.