Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că testarea în masă a tuturor bucureștenilor nu este posibilă, deoarece costurile totale ar ajunge la circa 100 milioane de euro, „bani pe care nu-i avem”.

Nicușor Dan spune că o altă variantă de testare ar fi prin folosirea testelor rapide Real Time PCR, care ar costa de zece ori mai puțin.

Un test PCR este 50 de euro. Ca să faci asta la nivelul Bucureștiului, să testezi două milioane de oameni cu testul PCR, te costă 100 milioane de euro, pe care nu-i avem. Noile teste rapide, și sunt două dintre ele agreate de Organizația Mondială a Sănătății, sunt de 10 ori mai ieftine și este bine să facem o testare masivă. Este bine să avem testarea în masă cu aceste teste ieftine pe categorii de persoane, pe personal medical, personal social, pe șoferii de transport public, numai că ele nu sunt pe stoc. Guvernul a comandat trei milioane de astfel teste și nu au venit ca să poată începe o testare în masă”, a declarat primarul general al Capitalei, potrivit hotnews.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.