Poliţia Locală Baia Mare verifică zilnic respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus în mijloacele de transport în comun cât şi situaţia persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, a informat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Baia Mare, Ana Maria Avram.

Poliția din Baia Mare desfășoară zilnic verificări în transportul public, fiind verificați atât călătorii, cât și șoferii.

„Echipaje mixte ale Poliţiei Locale, Jandarmeriei şi Poliţiei efectuează aproape zilnic verificări pe mijloacele de transport public în comun pentru a constata dacă sunt respectate măsurile de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 atât de călători, cât şi de operatorul de transport. Până acum au fost făcute 359 asemenea verificări.”, a declarat purtătorul de cuvânt, Ana Maria Avram.

Verificări sunt efectuate și în cazul persoanelor care stau în autoizolare la domiciliu.

„Tot aproape zilnic sunt verificate persoanele aflate în autoizolare la domiciliu. Numai pe teritoriul municipiului Baia Mare avem în evidenţă 115 persoane aflate în autoizolare la domiciliu. Suntem preocupaţi să avem o rată cât mai mică a persoanelor care se îmbolnăvesc, iar respectarea unor norme minime este esenţială", a mai spus Ana Maria Avram.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19: 1.509 de cazuri noi din 8.901 teste efectuate
Bilanțul Covid-19: 1.509 de...

Potrivit acesteia, poliția locală efectuează verificări zilnice în pieţe, târguri, centrele comerciale, unităţile de alimentaţiei publică, restaurantele, barurile, terasele şi supermarketuri pentru a asigura că populația este responsabilă și respectă măsurile de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 impuse de autorități.

Până la moment, echipele mixte au aplicat 41 de avertismente scrise unor persoane pentru nerespectarea normelor de prevenire şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 3.370 lei, informează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.