Un grup organizat specializat în trafic de persoane, care au exploatat un mare număr de fete pe care le-au obligat să practice prostituţia în Finlanda, a fost destructurat de DIICOT Craiova, cu sprijinul Eurojust.

Potrivit unui comunicat remis de DIICOT, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, care avea ca obiect de activitate exploatarea unui număr mare de persoane vătămate, prin practicarea prostituţiei, grup care a activat în Finlanda, aceştia beneficiind de sume mari de bani provenite din practicarea prostituţiei şi menţinând controlul asupra fetelor cu acte de violenţă şi ameninţare.

„În perioada mai-noiembrie 2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, cu sprijinul Eurojust, au reuşit destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi spălare de bani. În vederea coordonării investigaţiilor, a fost constituită o echipă comună de anchetă (JIT) între România (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova) şi Finlanda (Departamentul de Poliţie Helsinki, Serviciul de Investigaţii Criminale, Unitatea pentru Infracţiuni Grave). O acţiune comună s-a desfăşurat, la data de 13.05.2020, şi în cadrul căreia s-au efectuat 14 percheziţii pe teritoriul României şi Finlandei, fiind indisponibilizate 6 autoturisme de lux, un imobil, mai multe telefoane mobile, laptopuri, suma de 45.000 de euro şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

Până în prezent, 9 inculpaţi au fost puşi sub acuzare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi spălare de bani. Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Noiembrie 2020 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.