Preţul testelor Covid Real Time PCR diferă cu până la 50% de la o clinică la alta, cel mai mic tarif fiind de 285 de lei, iar cel mai mare, de 420 de lei.

O analiză realizată de Agerpres arată că prețul testelor COVID-19 diferă de la o clinică la alta. Aceștia au comparat ofertele a nouă dintre cele mai importante centre medicale private cu acoperire naţională, pe baza informaţiilor publicate pe site-urile companiilor.

Astfel, oferta cea mai bună este la Synevo, unde testul costă 285 de lei, iar rezultatul se primeşte în 24 de ore.

Urmează Lotus Med, unde preţul este de 300 de lei, iar răspunsul vine în 48 de ore, MedLife - 340 de lei, cu primirea rezultatului în două zile, şi Sante - 350 de lei, cu rezultatul în 72 de ore.

Clinicile Gral Medical efectuează teste Covid pentru 380 de lei, iar Sanador pentru 390 de lei şi ambele promit rezultatul în 48 de ore.

La Ok Medical, preţul unui test RT PCR SARS-CoV-2 este de 390 de lei cu rezultatul în 48 de ore. Clinica permite testarea simultană de gripă şi Covid cu 440 de lei.

La Regina Maria, de asemenea, preţul testului Covid este de 390 de lei, cu rezultatul în două zile. Pachetul Covid + gripă costă 420 de lei, iar rezultatul vine în trei zile.

Cel mai mare preţ dintre clinicile analizate îl are MedSana, unde RT PCR costă 420 de lei, cu rezultatul în 24 de ore. Oferta aceasta este cu 48% mai mare decât cea mai ieftină (285 de lei la Synevo, cu primirea rezultatului tot în 24 de ore).

MedSana mai are o variantă de preţ, de 350 de lei, cu rezultat în 72 de ore.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Noiembrie 2020 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.