În prezent, județul Bacău înregistrează 3 focare de Pestă Porcină Africană la porcii domestici din localitățile Răcăciuni, Parava și Letea Veche.

Trei localități din județul Bacău sunt considerate focare de Pestă Porcină Africană, iar restricțiile pentru 43 cazuri de P.P.A. la porc mistreț în Fondurile cinegetice de pe raza județului Bacău sunt active, informează Bacău.net.

„Încă de la notificarea suspiciunii de boală, pe probele analizate de L.S.V.S.A. Bacău, serviciile veterinare au intervenit de urgență.

Gospodăria afectata au fost plasata sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor și mijloacelor de transport. În trasabilitatea bolii 2 suine au murit iar în cadrul măsurilor de combatere și asanare a bolii, 31 suine au fost ucise si neutralizate, cu respectarea legislatiei sanitare veterinare în vigoare.

Unitatea Locală de Decizie a Centrului Local de Combatere a Bolilor Bacău, aflată sub conducerea Prefectului judetului Bacau, a adoptat în aceeași zi, la confirmarea bolii, Hotărârea de aprobare a Programelor de măsuri, care se aplică în zonele de restricții pentru Pesta porcină africană.” au transmis reprezentantii DSVSA Bacau

Citeste si:
Arafat avertizează: „Avem peste 300 de focare de Covid-19 în țară”
Arafat avertizează: „Avem...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.