Un proiectil neexplodat calibrul 152 de milimetri a fost găsit, vineri, în localitatea Bâcu, de muncitorii care efectuau lucrări de excavare pentru fundaţia unui depozit de cereale, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu.

„În urmă cu câteva ore printr-un apel la 112 am fost înştiinţaţi să intervenim în localitatea Bâcu pentru ridicarea unui proiectil. Ajunşi la faţa locului, pirotehnicienii au constatat faptul că în zonă erau efectuate lucrări pentru executarea fundaţiei unui depozit de cereale, iar în timp ce pământul era decopertat cu excavatorul, muncitorii au văzut vârful unui proiectil şi au alertat imediat autorităţile. Pirotehniştii au lucrat aproape cinci ore pentru decopertarea pământului care înconjura proiectilul, scoaterea şi transportul acestuia în siguranţă. Este vorba de un proiectil exploziv calibrul 152 de milimetri din al Doilea Război Mondial”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu, potrivit Agerpres.

Pirotehniştii au asigurat zona şi au continuat cercetările cu ajutorul unui detector de metale, nemaifiind găsit un alt proiectil.

Proiectilul de 152 de milimetri a fost ridicat de un transport special şi depozitat la un poligon special în vederea distrugerii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Noiembrie 2020 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.