Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, vineri, la Iaşi, că tragedia care a avut loc la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ nu s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi aplicat reforma în sănătate propusă de acest partid în urmă cu 4 ani.

„Dacă am fi avut o nouă legislaţie în sănătate sau dacă legea sănătăţii propusă de PMP ar fi fost votată acum 4 ani când am insistat pentru prima dată, situaţia de la Piatra Neamţ nu s-ar fi întâmplat. În primul rând pentru că această lege vizează depolitizarea managementului pe sănătate, directorii nu ar mai fi numiţi prin decizii politice ci în baza unui concurs. Doi, s-a dovedit că statul nu poate funcţiona eficient, acest monopol pe bani fiind doar la o singură Casă. Avem nevoie de o discuţie deschisă pentru că pacientul, cetăţeanul este cel care trebuie să decidă unde se tratează şi unde îşi investeşte resursele în ceea ce priveşte contribuţia de sănătate", a declarat Eugen Tomac.

Liderul PMP a spus totodată că reformarea sistemului sanitar românesc "este o temă de care fuge toată lumea, dar ea este necesară pentru că în ţările în care a fost aplicată produce rezultate şi oamenii se simt în siguranţă".

Eugen Tomac a criticat faptul că în continuare clasa politică face "doar promisiuni deşarte" fără a vrea cu adevărat să găsească soluţiile necesare pentru ieşirea din criza de sănătate.

„Criza de sănătate din păcate nu a trezit la realitate clasa politică. În continuare avem doar promisiuni deşarte şi nimeni nu vrea echilibrat, aşezat, să stăm la aceeaşi masă pentru a găsi soluţii. Singurul partid politic din România care a venit cu o soluţie concretă, pe care am propus-o şi în Parlament, este PMP, prin proiectul de lege privind reforma sistemului de sănătate. Niciun partid nu mai are un proiect de lege atât de complet cum este cel propus de PMP, proiect de lege aprobat de specialişti în domeniul managementului de sănătate din România. O lege la care ne-am adus şi noi contribuţia, în special domnul preşedinte Movilă, care are deja o expertiză destul de solidă în ceea ce priveşte legislaţia în domeniul sănătăţii", a declarat Eugen Tomac.

Citeste si:
Tomac anunță organizarea Congresului PMP pe 19 februarie: Scopul e...
Tomac anunță organizarea...

La conferinţa de presă au fost prezenţi liderul filialei ieşene a PMP, deputatul Petru Movilă, candidat la un nou mandat, şi prof.univ.dr. Dorina Isopescu, candidatul filialei PMP pentru Senat, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Noiembrie 2020 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.