Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că Guvernul va derula mai multe proiecte importante de infrastructură în judeţul Giurgiu, printre care şi refacerea podului de cale ferată de la Grădiştea.

„Guvernul pe care îl conduc tratează cu cea mai mare atenţie toate investiţiile necesare pentru dezvoltarea judeţului Giurgiu. (...) Avem proiecte foarte serioase pentru judeţul Giurgiu (...), există un proiect pe care îl aştept de 15 ani (...), şi anume podul de cale ferată de la Grădiştea. Podul (...) practic a devenit nefuncţional în urmă cu 15 ani şi de atunci nu a fost reconstruit. Podul de la Grădiştea face parte din cea mai veche cale ferată din România, calea ferată Bucureşti-Giurgiu. Îmi doresc să rezolvăm această problemă şi într-un fel să spălăm ruşinea ultimilor ani prin finalizarea cât mai rapidă a acestui proiect", a declarat Orban cu ocazia unei vizite pe şantierul de modernizare a DN 5, la Adunaţii Copăceni.

Premierul a precizat că a discutat despre acest proiect cu ministrul Transporturilor şi cu conducerea companiei CFR, obiectivul fiind semnarea contractului de reconstrucţie în cel mult două săptămâni.

Un alt obiectiv de investiţii este cel de modernizare a portului Giurgiu, aflat în faza finală pentru semnarea contractului de finanţare din fonduri europene.

„Aşteptăm rezolvarea problemei de proprietate, împreună cu noul primar al municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, astfel încât, într-un termen cât mai scurt posibil, să putem semna contractul de finanţare din fonduri europene a acestui important obiectiv de investiţii", a adăugat Orban.

El a adăugat că va încuraja orice investitor care ar dori să dezvolte o afacere în judeţul Giurgiu.

„Giurgiu are nevoie de investiţii private, Giurgiu are nevoie de reindustrializare, Giurgiu are nevoie de o fructificare superioară a potenţialului pe care îl are, atât a potenţialului agricol, cât şi a potenţialului turistic. Gândiţi-vă că avem delta Neajlovului, care este un obiectiv extrem de atractiv, care poate să genereze o dezvoltare economică bazată pe un turism verde", a mai spus prim-ministrul.

Citeste si:
Grindeanu: Proiecte de mică amploare, precum centuri ocolitoare,...
Grindeanu: Proiecte de mică...

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au participat la recepţia lucrărilor de modernizare pe DN 5 Bucureşti - Adunaţii Copăceni, în judeţul Giurgiu, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Noiembrie 2020 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.