Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că Guvernul va derula mai multe proiecte importante de infrastructură în judeţul Giurgiu, printre care şi refacerea podului de cale ferată de la Grădiştea.

„Guvernul pe care îl conduc tratează cu cea mai mare atenţie toate investiţiile necesare pentru dezvoltarea judeţului Giurgiu. (...) Avem proiecte foarte serioase pentru judeţul Giurgiu (...), există un proiect pe care îl aştept de 15 ani (...), şi anume podul de cale ferată de la Grădiştea. Podul (...) practic a devenit nefuncţional în urmă cu 15 ani şi de atunci nu a fost reconstruit. Podul de la Grădiştea face parte din cea mai veche cale ferată din România, calea ferată Bucureşti-Giurgiu. Îmi doresc să rezolvăm această problemă şi într-un fel să spălăm ruşinea ultimilor ani prin finalizarea cât mai rapidă a acestui proiect", a declarat Orban cu ocazia unei vizite pe şantierul de modernizare a DN 5, la Adunaţii Copăceni.

Premierul a precizat că a discutat despre acest proiect cu ministrul Transporturilor şi cu conducerea companiei CFR, obiectivul fiind semnarea contractului de reconstrucţie în cel mult două săptămâni.

Un alt obiectiv de investiţii este cel de modernizare a portului Giurgiu, aflat în faza finală pentru semnarea contractului de finanţare din fonduri europene.

„Aşteptăm rezolvarea problemei de proprietate, împreună cu noul primar al municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, astfel încât, într-un termen cât mai scurt posibil, să putem semna contractul de finanţare din fonduri europene a acestui important obiectiv de investiţii", a adăugat Orban.

Citeste si:
Orban: „Singurul partid care are forța să se bată cu PSD peste tot...
Orban: „Singurul partid care...

El a adăugat că va încuraja orice investitor care ar dori să dezvolte o afacere în judeţul Giurgiu.

„Giurgiu are nevoie de investiţii private, Giurgiu are nevoie de reindustrializare, Giurgiu are nevoie de o fructificare superioară a potenţialului pe care îl are, atât a potenţialului agricol, cât şi a potenţialului turistic. Gândiţi-vă că avem delta Neajlovului, care este un obiectiv extrem de atractiv, care poate să genereze o dezvoltare economică bazată pe un turism verde", a mai spus prim-ministrul.

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au participat la recepţia lucrărilor de modernizare pe DN 5 Bucureşti - Adunaţii Copăceni, în judeţul Giurgiu, informează Agerpres.

Citeste si:
USR PLUS susține că va construi autostradă în Moldova dacă ajung la...
USR PLUS susține că va...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.