Tatuajele sunt un trend tot mai întâlnit la tinerii din ziua de astăzi. Dacă cu ani în urmă nu exista nici o modalitate de a scoate un tatuaj nedorit, acum există o soluție. Acestea pot fi îndepărtate cu ajutorul laserului, fără cicatrici sau urme vizibile.

Medicul Valentin Răducanu a explicat care este cea mai bună soluție pentru a nu rămâne cu cicatrici, dar și în cât timp scăpăm de un astfel de desen de pe piele pe care nu-l mai vrem.

„Tatuajele galbene sunt cel mai greu de scos. Cu cât tatuajul este mai închis, cu atât iese mai repede. Tatuajul negru iese în proporție de 95-98%. Tatuajele ce conțin culori deschise se scot foarte greu.”, a spus dr. Valentin Răducanu, specialist laser.

Specialistul menționează că tatuajul nou se poate scoate mai repede. Tatuajele făcute cu tuș semipermanent se pot scoate în 2-3 ședinte, iar pentru ștergerea tatuajelor făcute cu tuș permanent pot fi necesare și 10 ședinte, cu pauză de o lună între ele.

Valentin Răducanu susține că scoaterea tatuajului nu doare. „Putem face anestezie, se poate aplica o cremă anestezică sau injecție.”

Citeste si:
15 Secrete de înfrumusețare care te vor ajuta să rezolvi...
15 Secrete de înfrumusețare...

Potrivit lui, pot exista dureri după scoaterea tatuajului, până la cicatrizarea pielii în zona respectivă.

Contraindicațiile scoaterii unui tatuaj

Orice procedură are și contraindicații, iar cea de scoatere a unui tatuaj include: sarcina, medicamentele anticoagulante, steroizi, zonele cu botox.

După scoaterea unui tatuaj, medicul afirmă că este bine ca pielea să fie protejată de razele solare. Crema cu factor de protecție crescut trebuie aplicată în primele zile din patru în patru ore pe zona tratată, precizează antena3.ro.

Citeste si:
Pașapoartele au doar 4 culori. Care sunt acestea și ce semnificație...
Există doar 4 culori de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.