Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, susține că este interesant cum Cioloș și USR-PLUS folosesc în această campanie sloganul ”o idee de inspirație rusească”.

„Istoria doare, a lăsat răni, cititul și documentarea nu dor. Interesant cum Cioloș și USR-PLUS folosesc în această campanie sloganul «marea desțelenire», o idee de inspirație rusească”, scrie pe Facebook secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin

Ea amintește că s-a folosit o politică sovietică, inclusiv de rusificare a unor teritorii, la care au participat două milioane de persoane, dintre care cei mai mulți forțați să muncească, mobilizați forțat în Siberia de sud-vest şi mai ales în Nordul Kazahstanului.

Mii de moldoveni au fost trimiși în Kazahstan. „Desțelenirea” a succedat perioada odioasă, criminală a deportărilor.”, conchide Ioana Constantin.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Noiembrie 2020 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.