Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, transmite un mesaj către președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban în care reiterează soluția PSD a unui „Pact pentru sănătate” și solicită testare gratuită pentru toți contacții direcți sau indirecți.

„Cerem testare gratuita pentru toti românii care sunt contacti directi sau indirecti. Acum, la cerere, se testeaza doar contra cost. Nu este normal! Cu totii platesc asigurari! Programul gratuit de testare pe care l-am implementat in Bucuresti sa fie extins de catre guvern in toata tara.

Solicitam un Pact pentru sanatate absolut necesar pentru a iesi cu bine din pandemie.

Singura soluție corectă este asumarea acestui PACT pentru SĂNĂTATE. Nu o spunem noi, o spun medicii, Colegiul Medicilor și SANITAS.

Un PACT care să le să garanteze românilor că indiferent de cine va veni la conducerea țării, viața românilor, sănătatea lor, vor fi prioritate absolută.

Citeste si:
Grindeanu: „După 6 decembrie, dintr-odată se va testa mai mult”
Grindeanu: „După 6 decembrie,...

Că va fi un plan cu priorități, cu finanțare și că toată lumea se va ține de realizarea lui.

Refuzul acestui pact, încremenirea în poziția unui simplu agent electoral al PNL, înseamnă că Iohannis are mâinile pătate cu sângele celor peste 9 mii de români morți de COVID!

CE CONȚINE PACTUL PROPUS DE PSD

- Un pact cu 5 măsurile esențiale, solicitate de toată lumea:

Citeste si:
Orban: „Singurul partid care are forța să se bată cu PSD peste tot...
Orban: „Singurul partid care...

  • Depolitizarea sistemului de sănătate

  • Colaborarea loială între autoritățile centrale și cele locale, indiferent de culoarea politică a decidenților

  • Profesionalizarea managementului spitalelor și a direcțiilor de sănătate publică

  • Debirocratizarea la toate nivelurile sistemului

  • Finanțarea adecvată a sistemului de sănătate

DE CE ESTE NECESAR ACEST PACT PROPUS DE PSD

- Scopul acestui Pact este:

Am discutat acest subiect extrem de grav cu cetatenii din București, dar si in cadrul unei intalniri cu social democratii din sectorul 5, condusi de presedintele lor, Daniel Florea.”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.