Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit o nouă tranşă de doze de vaccin în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabriela Băncilă.

Sursa citată a precizat că este vorba despre vaccin gripal tetravalent, respectiv 15.120 doze Influvac şi 2.700 doze Vaxigrip, însumând de la debutul prezentei campanii de vaccinare antigripală un total de 40.440 doze Influvac (destinat adulţilor) şi 4.600 doze Vaxigrip (destinat copiilor).

Campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii şi bătrâni institutionalizaţi, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Potrivit DSP Suceava, vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire să se adreseze medicului de familie pentru a primi vaccinul antigripal.

Iar în condițiile în care situația pandemică din țară este într-o accelerație continuă, iar sezonul rece se apropie, oamenii sunt îndrumați să opteze pentru vaccinul antigripal.

Citeste si:
Ziua Națională și inaugurarea luminițelor la Suceava, fără public...
Ceremonia de Ziua Națională...

Până în prezent, în judeţul Suceava, s-au vaccinat împotriva gripei 15.371 persoane din categoria celor vulnerabile, informează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.