Lunile de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să schimbe încă de pe acum anvelopele de vară cu cele de iarnă. Proprietarii de maşini trebuie să ştie că anvelopele de iarnă poartă însemne speciale.

Anvelopele de iarnă trebuie să aibă iniţialele MS, M+S sau M&S, care pot fi identificate uşor de către politişti.

Din comoditate, dar cel mai des din lipsa de finanțe, unii şoferi nu înlocuiesc anvelopele de vară cu cele de iarnă.

Oamenii legii îi sfătuiesc, totuşi, pe conducătorii auto să nu iasă cu maşinile în trafic, dacă nu sunt dotaţi corespunzător, indiferent că încă nu este zăpadă sau lapoviță.

Aceste măsuri sunt implementate pentru siguranța vieții participanților la trafic, dar și pentru bunăstarea autoturismului.

Citeste si:
Nicușor Dan vrea să ridice cele 50 - 60.000 de mașini abandonate...
Nicușor Dan vrea să ridice...

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Buzău îi avertizează pe şoferi că vor aplica amenzi usturătoare dacă îi identifică în trafic că nu respectă legea, în zile când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Oamenii legii menționează că amenda minimă pentru această încălcare este de 1.305 lei.

Anvelopele de iarnă sunt necesare şi din alt punct de vedere, nu doar pentru siguranţa participanţilor la trafic. În cazul în care şoferii ale căror maşini nu au fost echipate corespunzător sunt implicaţi în accidente, firmele de asigurări nu sunt dispuse să plătească despăgubiri, informează adevarul.ro

Citeste si:
VIDEO 10.000 de polițiști vor patrula pe perioada minivacanței de 1...
VIDEO 10.000 de polițiști vor...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.