Alianța USR-PLUS solicită Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Departamentului pentru Situații de Urgență și Ministerului Sănătății să desemneze conducere militară la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și la Direcția de Sănătate Publică Sibiu, conform unui comunicat.

„Considerăm că este singura soluție pentru ca în spital și la DSP să avem un management corect și eficient în gestionare crizei de sănătate publică prin care trecem, în condițiile în care rata de infectare din județul nostru continuă să crească zi de zi. În acest moment, nu se poate organiza un nou concurs, iar conducerile militare s-au dovedit a fi eficiente în cazurile crizelor de la Suceava, Deva sau DSP București.

Spitalul și DSP au nevoie de un management independent de factorii politici, care poate să ia decizii în interesul pacienților, să găsească soluții rapide și funcționale care să pună ordine rapidă în haosul deja creat. De asemenea, revenim asupra solicitării noastre de vineri și reamintim necesitatea testării de urgență a cadrelor medicale care lucrează în cadrul Spitalului Județean Sibiu, dar și în toate celelalte spitale suport Covid19 din Municipiu și județ”, arată documentul.

După încetarea stării de criză, alianța solicită ca următorul manager al Spitalului și următorul manager al DSP Sibiu să fie aleși strict pe criterii de competență și management.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2020 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.