Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că a fost identificat în fiecare judeţ al ţării câte un spital care poate deveni suport Covid-19. El a precizat că la Bucureşti sunt două unităţi medicale Sfântul Ştefan şi Cantacuzino care vor fi operaţionalizate ca spitale pentru Covid-19. Referitor la personalul medical necesar, ministrul a spus că acesta poate fi mobilizat în funcţie de solicitările care există în teritoriu.

„Am identificat câte un spital în fiecare judeţ. În Bucureşti avem Sfântul Ştefan şi avem Spitalul Cantacuzino pe care îl operaţionalizăm ca suport Covid. Am şi transmis către direcţiile de sănătate publică să facă evaluarea acestor spitale, dar odată cu evaluarea acestora, trebuie să avem şi evaluarea tehnică a tot ce înseamnă utilităţi, cum ar fi surse de oxigen sau potenţialul de energie electrică”, a afirmat Nelu Tătaru, întrebat ce spitale ar putea deveni suport Covid şi câte.

Întrebat de personalul medical necesar, ministrul Sănătăţii a răspuns: „După cum ştiţi, la nivelul Ministerului de Interne este acea evaluare a personalului pe care îl avem prin cele şase specialităţi care în acest moment sunt în prima linie. În funcţie de solicitările pe care le avem în teritoriu, mobilizăm”.

„Există o evaluare a personalului de la fiecare unitate medicală, care poate fi disponibilizat. Există o evaluare şi a personalului de la nivelul fiecărui judeţ. În contextul în care este nevoie, în judeţele limitrofe se pot face acele detaşări sau de la distanţă”, a mai explicat Tătaru, potrivit adevarul.ro.

Citeste si:
Tătaru: „Vom achiziționa vaccinuri pentru întreaga populație”
Tătaru: „Vom achiziționa...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.