Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, consideră că Maia Sandu a obţinut „o victorie uriaşă” la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova.

„Victorie uriaşă pentru Maia Sandu. Republica Moldova a ales să privească spre Uniunea Europeană. Maia nu va avea o sarcină uşoară în a-şi întoarce ţara pe drumul prosperităţii şi al valorilor democratice, dar dacă cineva poate reuşi acest lucru, atunci ea este acea persoană. Aşa cum se întâmplă adesea şi în cazul României, Diaspora a dat o lecţie de mobilizare şi democraţie extraordinară. Numărătoarea voturilor nu este încă finală, însă votul pro-european a fost atât de masiv încât nimic nu se mai poate schimba din acest punct de vedere. Aşadar, felicitări şi putere de muncă, Maia!”, a scris liderul USR, pe Facebook.

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, ea având un avans de peste 15% după numărarea a 99,86% din voturi, arată datele centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de CEC, până luni la ora 8,00, au fost centralizate procesele verbale din 2.140 din totalul celor 2.143 secţii de votare, iar Maia Sandu a obţinut 938.390 din totalul celor 1.628.370 voturi valabil exprimate, ceea ce reprezintă 57,63%.

Contracandidatul său, actualul preşedinte Igor Dodor, care a candidat ca independent, având însă susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, a fost votat de 689.980 de alegători, ceea ce înseamnă 42,37%.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2020 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.