Unul din supravieţuitorii incendiului de la Colectiv, care a stat în comă săptămâni întregi, a cerut demisia ministrului Sănătăţii, pe care îl acuză că a minţit că a semnat un ordin de ministru pentru transferul în străinătate a victimelor arse.

Ministrul Sănătăţii este acuzat de un supravieţuitor al tragediei din clubul Colectiv petrecut în 2015, că a minţit publicul când a declarat că la comemorarea victimelor, pe 30 noiembrie, a semnat un ordin de ministru pentru transferul în străinătate a victimelor arse.

„Domnule ministru Nelu Tătaru, trebuie să vă daţi demisia! Aţi minţit publicul pe data de 30 octombrie în acest an. Aţi spus că s-a uşurat transferarea în străinătate a pacienţilor cu arsuri, că aţi semnat ordinul de ministru pe care grupul nostru de supravieţuitori de la Colectiv l-a iniţiat şi negociat cu trei miniştri ai Sănătăţii, şi pe care l-aţi avut în transparenţă în feb-martie 2020.Nu l-aţi semnat”, l-a acuzat Mihai Grecea pe ministrul Sănătății.

Una dintre victimele arse în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, medicul de gardă de la ATI, a fost transferat în Belgia. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 din Otopeni, duminică dimineaţa în jurul orei 7:30 de pe Aeroportul Otopeni. Acesta va fi internat la Spitalul „Regina Astrid” din Belgia.

„Transferarea pacienţilor cu arsuri e tot în pixul ministrului şi al secretarilor de stat. Şi tot la cheremul încă neanchetatului Raed Arafat. Domnule ministru, dacă v-aţi fi făcut treaba, în seara asta (sâmbătă - n.r.) nu trebuia să plecaţi la Piatra Neamţ ca să rezolvaţi lucrurile”, a mai spus Grecea în postarea de pe Facebook.

Citeste si:
Tătaru: „Vom achiziționa vaccinuri pentru întreaga populație”
Tătaru: „Vom achiziționa...

Grecea: Sunteţi în poziţia în care trebuie să vă daţi demisia

„Trebuia să fi avut acel mecanism în stare de funcţionare, implementat şi exersat. Un sistem de sănătate publică nu poate funcţiona decât cu mecanisme şi proceduri, nu cu miniştri care stau cu fundul în maşină şi merg permanent în vizite de lucru la fiecare caz grav în parte. Sunteţi în poziţia în care trebuie să vă daţi demisia. Nu este posibil să mai continuaţi să rămâneţi în fruntea sănătăţii”, a mai scris Grecea pe Facebook.

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI COVID şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

Citeste si:
Orban, după tragedia de la Piatra Neamț: Nu am niciun motiv să îmi...
Orban: „Nu am niciun motiv să...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.