Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă că măsura luată de Guvern de a închide piețele favorizează neloial supermarketurile în defavoarea micilor producători: „Este o intervenție clară pe piață a unui actor politic în favoarea unui actor economic!”

„Pun mai degrabă această măsură pe dorința conducătorilor noștri de a fi pe placul țărilor din care sunt aceste supermarketuri!”a scris Tariceanu pe pagina sa de Facebook, menționând că măsură luată de Guvernul Orban și susținută de președintele Iohannis nu ar fi una întâmplătoare și că nimeni nu a prezentat vreun studiu care să arate că piețele sunt surse majore de infecție.

Tăriceanu: Eu cred că este necesară o anchetă a Consiliului Concurenței cu privire la decizia guvernului Orban de închidere a piețelor și târgurilor

„Este foarte clar că această măsură favorizează supermarketurile în defavoarea micului producător! Este o intervenție clară pe piață a unui actor politic în favoarea unui actor economic!

Încep să nu mai cred că această măsură este una întâmplătoare. Nici Iohannis, care a anunțat această măsură, și nici Orban, care a pus-o în practică, nu au prezentat vreun studiu care să arate, negru pe alb, că piețele sunt surse majore de infecție!

Pun mai degrabă această măsură pe dorința conducătorilor noștri de a fi pe placul țărilor din care sunt aceste supermarketuri! Modelul de preș de șters pe jos promovat de când Iohannis a ajuns la Cotroceni!

Deci, da, ar fi util dacă am vedea Consiliul Concurenței în acțiune!”, a mai scris acesta pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Noiembrie 2020 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.