Ministrul Finanţelor a declarat că, în cazul în care legea privind dublarea alocaţiilor va fi promulgată de preşedintele Klaus Iohanni, atunci trebuie tăiat de undeva pentru a fi luaţi banii necesari, dar a precizat că nu crede că se va ajunge în această situaţie.

„Contul sigur este, bani nu sunt. Aici mi se pare că avem un precendent periculos ceea ce se întâmplă în România acum. Prin decizia Curţii s-a diluat la maxim principiul responsabilităţii fiscale. Rolul acelui articol din Constituţie este exact acesta, responsabilizarea fiscală. Eu nu pot să cred că cei care au scris Constituţia s-au gândit că vor responsabiliza pe cineva doar dacă pun un cont acolo. Nu mai vorbesc că instrumentul financiar cont în sine nu are niciun fel de relevanţă fără suma respectivă. Sunt mai multe elemente pe care le văd aici. Este o decizie a Curţii. Vom vedea atunci dacă legea va fi promulgată, va trebui să tăiem de undeva poate să luăm bani să putem să creştem alocaţiile, dar eu cred că nu vom ajunge acolo. Vom vedea”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă ce va face dacă şeful statului va promulga legea privind dublarea alocaţiilor şi dacă sunt bani pentru această dublare la finalul acestui an.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului, pentru reexaminare, legea prin care este respinsă ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind creşterea etapizată a alocaţiei pentru copii.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.