Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timișoara a descoperit 14.000 de măşti FFP3 false pentru medicii care îi tratau pe pacienţii cu Covid-19.

Nu se ştie câte din măştile false au ajuns la medicii din secţiile Spitalului de Boli Infecţionase Victor Babeș din Timişoara, întrucât ele erau depozitate în acelaşi spaţiu cu măştile bune şi împărţite cadrelor în funcţie de cerere.

La un moment dat, medicii au început să se plângă de calitatea lor şi au anunţat conducerea spitalului.

Abia atunci s-a descoperit că mii de bucăţi nu erau conforme.

„Am descoperit un lot de peste 14.000 de bucăți, care nu erau conforme. De fapt, erau fake, am înștiințat imediat autoritățile și le-am retras de pe secții. Noi am sesizat organele competente și așteptăm să vedem ce putem să facem cu aceste loturi. Vorbim de măști FFP3, o anumită marcă, efectiv picau filtrele de la ele”, a explicat Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, potrivit tion.ro.

Măştile neconforme erau amestecate cu cele false

Reprezentanţii spitalului se tem acum de ce e mai rău şi spun că cine ar fi purtat aceste măşti ar fi inhalat direct aerul contaminat.

„Din 25.000 de măști, să ai 14.000 de măști neconforme înseamnă crimă. Nu poți să pui oamenii să poarte măști neconforme, să intre în zona roșie cu aceste măști. Practic inhalezi prin ele tot aerul contaminat cu SARS-CoV2, nu poți să mai ai pretenția ca personalul medical să fie sănătos. Cine face acest gen de lucruri face o crimă la adresa personalului medical”, a mai declarat managerul de la „Victor Babeș”.

Reprezentanţii spitalului au anunţat poliţia şi DSP Timiş şi au făcut demersuri către distribuitori pentru a le retrage de pe piaţă.

„Din fericire, personalul nostru utilizând foarte des și de foarte mult timp acest lucru ne-am putut da seama că acel filtru pica, se dezlipea foarte repede. Este greu de verificat dacă materialul este conform sau nu, cam toate arată la fel. Ar trebui să fie o autoritate care să verifice ceste produse”, a mai spus Cristian Oancea.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Noiembrie 2020 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.