O femeie de 36 de ani, aflată în ultimul trimestru de sarcină, suspectă ca fiind infectată cu Covid-19, a decedat, vineri, în izolatorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova. Aceasta a fost confirmată pozitiv cu Covid-19 după deces.

Femeia fusese transferată de la Spitalul din Băileşti la Spitalul "Filantropia" din Craiova, iar de aici la SJU Craiova.

Potrivit conducerii SJU Craiova, pacienta, care avea comorbidităţi, a fost tratată în Unitatea de Primiri Urgenţe, în izolator, locurile la terapie intensivă fiind ocupate, iar starea ei s-a agravat vineri dimineaţa când, în ciuda manevrelor de resuscitare, a decedat.

Pacienta în vârstă de 36 de ani cu sarcina în evoluţie 38 săptămâni a fost adusă în serviciul UPU-SCJU Craiova, în cursul nopţii, fiind redirecţionată de către medicul de gardă de la Spitalul Filantropia Craiova - spital desemnat suport COVID-19 pentru Obstetrică Ginecologie. La preluare, pacienta conştientă prezenta febră, tuse, dispnee, cu reducerea semnificativă a saturaţiei de oxigen. Pacienta era cunoscută cu hipertensiune arterială, astm bronşic şi obezitate gradul III. Având în vedere starea generală gravă şi suspiciunea cu infecţie SARS-CoV-2, pacienta a fost imediat admisă în aria de izolare specifică UPU unde se iniţiază terapie specifică şi se continuă investigarea în scop diagnostic, inclusiv consultul de specialitate şi recoltare probe biologice în vederea identificării infecţiei cu SARS-CoV-2", afirmă conducerea SJU Craiova.

Femeia a intrat în stop cardio-respirator

Potrivit sursei citate, în cursul dimineţii, în ciuda stabilizării iniţiale, starea generală a femeii s-a degradat brusc şi a intrat în stop cardio-respirator.

Se iniţiază imediat resuscitare, conform protocolului în vigoare pentru gravide, care se continuă fără rezultat timp de 90 de minute. La ora 10,30 se întrerup manevrele de resuscitare şi se declară decesul. Rezultatul testului RT-PCR, primit după decesul pacientei, a confirmat infecţia cu SARS-CoV-2 a gravidei", se mai spune în comunicat, potrivit Agerpres.

Conducerea spitalului a declanşat o anchetă internă în acest caz.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Noiembrie 2020 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.