ÎPS Teodosie amenință că va da în judecată autoritățile naționale și județene dacă acestea vor interzice pelerinajul de Sfântul Andrei, de la finalul lunii noiembrie.

ÎPS Teodosie a anunțat, la postul de radio al arhiepiscopiei, că în cazul în care autoritățile vor decide interzicerea pelerinajului de Sfântul Andrei, fapt pe care îl consideră nejustificat, va căuta niște avocați foarte buni și va acționa în instanță.

Acesta a revenit ulterior și a spus că nu va aștepta o decizie a autorităților, ci va obține singur o decizie în instanță, favorabilă organizării pelerinajului.

Trebuie să avem chiar o sentință în sensul acesta și vom face o intervenție. (…) voi căuta cei mai iscusiți juriști, care deja m-au căutat”, a declarat ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie: „Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși”

Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși, pentru că, nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo”, a mai spus arhiepiscopul.

ÎPS Teodosie spune că nu i se pare normal ca de sărbătoarea națională a Sfântului Andrei să nu se poată ajunge la peștera cu același nume.

Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar, eu cred că pot să ajungă toți românii. Este adevărat Apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională, și chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare națională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 decembrie, de asemenea sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țară”, a mai precizat acesta, potrivit hotnews.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Noiembrie 2020 - 07 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.