Premierul Ludovic Orban a declarat că parlamentarii PSD parcă au înnebunit, dând pe bandă rulantă tot felul de sporuri sau bonusuri la pensionare, căsătorie sau angajare, fără a putea spune de unde, din ce sunt sunt luați acești bani.

„Nu poți să îți bați joc. Dar ce să vorbim, că e o iresponsabilitate la nivelul parlamentarilor PSD și al multor altor parlamentari care parcă au înnebunit, au dat pe bandă rulantă sporuri, au generalizat sporul de condiții deosebit, au vrut să dea șase salarii la angajare, trei salarii la căsătorie, încă trei salarii în plus la pensie, a fost un izvor nesecat de populism care riscă să pună România în genunchi ", a declarat premierul .

Premierul a afirmat că "niciun leu împrumutat de Guvern nu a fost împrumutat degeaba", acești bani fiind folosiți la susținerea investigațiilor, la cofinanțarea proiectelor cu finanțare europeană, la plata șomajului tehnic, la măsurile pentru readucerea în activitate a angajaților la companiile lor după ieșirea din șomajul tehnic.

În ce privește dublarea alocațiilor pentru copii, aceasta se va face ținând cont de situație economică și de încasări reale previzionate la bugetul de stat, adică în trepte, cu câte 20%, iar a doua creștere urmează de la 1 ianuarie.

„Cu alocațiile pentru copii, dați-mi voie să spun câteva lucruri. Din 2007 singură formă politică ce a crescut alocații pentru copii a fost PNL. 2007, 2008, 2015, când sunt în opoziție, martie 2019, când s-au dublat iar alocațiile, când sunt în opoziție, la Legea bugetului de stat. Noi am fost partidul care a crescut alocațiile. PSD după ce în 2019 se dublează cu alocațiile a profitat de un moment în care au avut sprijinul unor parteneri care au vrut să câștige gratis voturile, care nu erau în mod tradițional cu ei, și au trecut încă o dublare a alocațiilor în 2019. Le-am spus că nu există resurse financiare.

Citeste si:
Declarațiile lui Marcel Ciolacu despre o posibilă alianță cu PNL
Marcel Ciolacu, despre o...

Am spus: dublăm alocații, dar ținând cont de situație economică și de încasări reale pe care le previzionăm la bugetul de stat, adică o facem în cinci trepte, cu câte 20%, creșterea și am făcut deja prima creștere și a doua creștere urmează de la 1 ianuarie. Nu poți să generezi cheltuieli fără să ai venituri ", a mai menționat Orban potrivit adevarul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.