Municipiul Sibiu ar putea intra în carantină, iar o decizie în acest sens ar putea fi luată vineri. Între timp, subprefectul de Sibiu a fost demis, în timp ce prefectul este în izolare deoarece este infectat cu coronavirus.

În ultimele săptămâni, secţie UPU a Spitalului Judeţean din Sibiu, a fost asaltată de numărul mare al personelor infectate cu SARS-COv-2. După ce municipiul Sibiu a ajuns să aibă cea mai mare rată a infectărilor din întreaga ţără, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe, a demisionat.

Pentru a reduce îmbolnăvirile, municipiul Sibiu ar urma să fie carantinat. Dacă măsura va fi instituită, timp de 14 zile, sibienii din zonele carantinate vor putea ieşi din casă doar cu declaraţia pe propria răspundere sau dacă se deplasează în interes de serviciu, cu adeverinţa emisă de angajator. În plus, intrarea şi ieşirea din oraşele din carantină va fi restricţionată.

Premierul a declarat că şeful DSU, Raed Arafat va face o vizită în Sibiu pentru a decide la faţa locului dacă instituie sau nu carantina.

Guvernul a decis, în ședința de joi seara, încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Sibiu de către Rareș Macrea. Decizia de încetare a mandatului temporar de subprefect al Sibiului a lui Rareș Macrea a venit cu mai puțin de 24 de ore înainte ca șeful DSU, Raed Arafat, să meargă la Sibiu pentru a decide dacă se impune sau nu carantina pentru municipiul Sibiu, pentru orașele Cisnădie și Tălmaciu și pentru satul Șelimbăr.

Citeste si:
Sibiu, județul cu cea mai mare rată de infectări
Sibiu, județul cu cea mai...

În condițiile eliberării sale din funcție, cel mai probabil ședința de vineri, în care se va decide sau nu carantinarea unor localități din județul Sibiu, va fi condusă de secretarul de stat Raed Arafat și de celălalt subprefect al Sibiului, Sanda Ligia Muntean.

Județul Sibiu a depășit incidența de infectare 7 la mia de locuitori, conform situației cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, având, joi, o rată de 7,4 la mie. Municipiul Sibiu are o rată de infectare de peste 11 la mie, informează digi24.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.