Un sindicat din educație susține că profesorii se expun unor riscuri în timpul orelor online și ar trebui să fie recompensați financiar. Acesta a și cerut Guvernului spor de radiații. Solicitarea nu vorbește despre elevii care fac aceleași ore online și nici nu ia în calcul faptul că monitoarele moderne nu emit radiații.

Educația s-a mutat în online, dar nu numai elevii au dificultăți, ci și profesorii. Nu toți profesorii văd însă același timp de probleme.

„Eu cred că altele sunt prioritățile în învățământ acum, nu acest spor. Cât despre pericolul pe care l-ar prezenta radiațiile monitoarelor... Ele nu există”, spune Lăcrămioara Bozieru, profesoară de limba engleză.

Aici vorbim despre radiații care nu există în cazul ecranelor pe care le avem în zilele noastre. Radiații avea tubul catodic, ecranele pe care le folosim nu au radiații.

„Sunt radiații optice, cu varii lungimi de undă, dar a căror intensitate este măcar sub 10 la sută din pragul de maximă intensitate admis”, a explicat profesorul Silviu Gurlui, fizician.

Citeste si:
Tănase: Trebuie să implicăm tinerii în dezvoltarea politicilor...
Antonel Tănase: „Trebuie să...

Cum apără sindicaliștii cererea de acordare a sporului de radiații? Chiar dacă radiațiile nu sunt reale, sporul există și îl încasează și alți bugetari. Deci, și profesorii ar trebui să-l primească.

Cornelia Popa Stavri, secretar general al sindicatului FSLI, a invocat Hotărîrea de Guvern nr. 34 din 2018 cu privire la regulamentul cadru privind acordarea sporurilor condițiilor de muncă pentru personalul bugetar din învățământ, precizează digi24.ro

„Vă aduc la cunoștință că sunt foarte multe unități bugetare care beneficiază de spor de condiții vătămătoare și periculoase și se aplică acest spor, lucrează tot cu astfel de calculatoare, ba chiar performante. Nu înțeleg de ce se pune problema în domeniul educației că nu ar fi necesar un astfel de spor”, a declarat Cornelia Popa Stavri. Ea a recunoscut însă că acest spor s-a aplicat o perioadă în urma unor măsurătoro din 1996!”.

Citeste si:
Elevii solicită interzicerea colectării fondului clasei şi a școlii
Consiliul Naţional al...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.