Indignați și nemulțumiți de condițiile de muncă din această perioadă critică, medicii își continuă protestul în Piaţa Victoriei. Ajunși la capătul puterilor, aceștia s-au întins în fața Guvernului, atenţionând autorităţile cât sunt de epuizaţi.

Federația „Solidaritatea Sanitară” continuă protestele în fața Guvernului. Medicii au arătat că sunt epuizaţi având în vedere ritmul alert în care lucrează în această perioadă, şi s-au întins pe asfalt, astfel protestând față de atitudinea autorităților la adresa cadrelor medicale. De asemenea, membrii Solidaritatea Sanitară, au adus un omagiu eroilor din linia întâi care şi-au pierdut viaţa în lupta cu noul coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a solicitat o întâlnire cu reprezentanţii protestului, după o oră de protest în Piaţa Victoriei.

Cei care reprezintă medicii, asistenţii şi infirmeierii solicită respectarea mai multor drepturi. Este vorba despre dreptul legal a pensiei de urmaş pentru copiii celor au decedat la datorie în sistemul sanitar. De asemenea, îşi doresc acordarea tututor depturilor salariale prevăzute de lege, inclusiv sporul pentru combaterea epidemiei.

Cadrele medicale nu au uitat și de colegii care au pierdut lupta cu virusul. Au adus papuci medicali de care au legat baloane pe care erau scrise numele celor au murit în urma pandemiei de COVID-19, precizează antena3.ro

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Federația “Solidaritatea Sanitară” din România a făcut o postare pe pagina de Facebook, unde spune că „Guvernul vrea să introducă o nouă discriminare între salariați''


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Noiembrie 2020 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.