Indignați și nemulțumiți de condițiile de muncă din această perioadă critică, medicii își continuă protestul în Piaţa Victoriei. Ajunși la capătul puterilor, aceștia s-au întins în fața Guvernului, atenţionând autorităţile cât sunt de epuizaţi.

Federația „Solidaritatea Sanitară” continuă protestele în fața Guvernului. Medicii au arătat că sunt epuizaţi având în vedere ritmul alert în care lucrează în această perioadă, şi s-au întins pe asfalt, astfel protestând față de atitudinea autorităților la adresa cadrelor medicale. De asemenea, membrii Solidaritatea Sanitară, au adus un omagiu eroilor din linia întâi care şi-au pierdut viaţa în lupta cu noul coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a solicitat o întâlnire cu reprezentanţii protestului, după o oră de protest în Piaţa Victoriei.

Cei care reprezintă medicii, asistenţii şi infirmeierii solicită respectarea mai multor drepturi. Este vorba despre dreptul legal a pensiei de urmaş pentru copiii celor au decedat la datorie în sistemul sanitar. De asemenea, îşi doresc acordarea tututor depturilor salariale prevăzute de lege, inclusiv sporul pentru combaterea epidemiei.

Cadrele medicale nu au uitat și de colegii care au pierdut lupta cu virusul. Au adus papuci medicali de care au legat baloane pe care erau scrise numele celor au murit în urma pandemiei de COVID-19, precizează antena3.ro

Citeste si:
Protest la Tribunalul Timișoara contra deciziei de închidere a...
Protest la Tribunalul din...

Federația “Solidaritatea Sanitară” din România a făcut o postare pe pagina de Facebook, unde spune că „Guvernul vrea să introducă o nouă discriminare între salariați''Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.