O profesoară de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a fost suspendată din activitate și este supusă unei anchete interne a universității după ce a apărut în mediul online un video în care cadrul didactic își face studenții „proști” și „răi”.

După ce înregistrarea a fost distribuită masiv pe rețelele sociale, conducerea universității a decis suspendarea activității profesoarei și crearea unei comisii de anchetă care va analiza activitatea didactică a acesteia, a declarat pentru Edupedu.ro rectorul UMF Carol Davila, Viorel Jinga.

„Este o situație regretabilă, a fost suspendată activitatea didactică și s-a creat o comisie de analiză formată din reprezentanți ai Rectoratului și ai Facultății de Medicină, disciplina Biologie Celulară, Moleculară şi Histologie care va analiza activitatea didactică online la această disciplină. Eu nu știu ca profesoara să fi avut astfel de antecedente, analizăm acum”, a spus Jinga.

Mai multe persoane spun că profesoara ar suferi de o afecțiune psihică, dar rectorul declară că nu există niciun act doveditor pentru așa ceva.

Retail jobs

„Nu are acte doveditoare că ar avea o condiție psihică, în dosarul medical nu apar internări sau vreo afecțiune psihică. Noi nu evaluăm psihologic în cadrul anchetei, doar Medicina Muncii poate face asta”, a mai spus Jinga.

„Pentru că mi-am luat doctoratul la o vârstă foarte tânără şi cu mari eforturi vă pretind din acest moment celor două grupe, sau cel puţin celor care nu vor să se înjosească, să mă numiţi doamna doctor Mădălina Adam. Vreau să aud dacă s-a reţinut. Stai puţin ca ăştia sunt foarte proşti sau foarte răi”, se aude la începutul înregistrării.

Apoi, când o studentă o numește „doamna doctor Mădălina Adam”, profesoara cere să fie numită „doamna doctor Adam”.

„Sunt de două ori doctor și nu stau să îmi înșir toate prenumele cu voi!”, spune medicul pe un ton umilitor.

Citeste si:
Rectorul Politehnicii din București și-a primit sentința. Mihnea...
Rectorul Politehnicii din...

Spre final își întreabă studenții cum i s-ar adresa dacă ar întâlni-o pe stradă. Un student îi răspunde că i s-ar adresa pe stradă cu titulatura „doamna doctor Mădălina Adam”. „Aici greșești profund și sunt foarte jignită! Altă părere!”, i-a răspuns profesoara.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Noiembrie 2020 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.