Gabriela Firea a declarat că va depune o plângere penală împotriva lui Ludovic Orban și a ministrului Economiei. Fostul primar PSD îi acuză pe cei doi că au blocat semnarea unui contract de modernizare a rețelelor de termoficare timp de un an și că i-au „sabotat” pe bucureșteni din rațiuni electorale.

„Vreau să vă dau o informație în premieră și exclusivitate. Voi face plângere împotriva premierului și împotriva ministrului Fondurilor Europene care astăzi au semnat un contract de finanțare împreună cu noul primar la Capitalei, primarul Drepți Unite, pentru finanțarea reabilitării conducerii de termoficare. Un contract care era gata acum un an, la care am lucrat cu echipa mea patru ani, noi am realizat strategia energetică a Capitalei, de asemenea, studiul de fezabilitate și am îndeplinit toate condițiile solicitate de la Bruxelles, e vorba de 333 milioane de euro ”, a declarat Gabriela Firea.

Nemulțumită de faptul că marți a fost semnat contractul de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea rețelei de termoficare, Firea ia acuzat pe premier, pe Boloș și pe Nicușor Dan de hoție.

Potrivit adevarul.ro, fostul primar al Capitalei a mai subliniat că: „De când a venit acest Guvern, ni sa spus că nu putem să spunem, deci acum aproape un an de zile acest contract de finanțare, și să începem practic să reabilităm conductele, ca să nu mai fie probleme cu apă caldă și căldură pentru că nu avem toate acordurile în scris ale proprietarilor sub ale căror terenuri tranzitează rețeaua de termoficare. Aveam în jur de 30% din aceste acorduri. Nici în această clipă nu există aceste acorduri, dar ce să vezi, fix în campanie electorală, ca domnul Orban cu ministrul Fondurilor și cu noul primar să se împărtășească în fața populației și în fața bucureștenilor, au confiscat într-o muncă a echipei mele, dar nu asta este important, asta este un furt. Important este că timp de un an de zile, cu aceste fonduri, puteam să reabilităm rețeaua de termoficare.”

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2020 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.