Primăria Braşov a amenajat, într-un sediu al Direcţiei de Asistenţă Socială, un punct de recoltare pentru testarea COVID-19, care va deveni funcţional de săptămâna viitoare, iar aproximativ 50 de angajaţi ai cabinetelor şcolare vor efectua anchete epidemiologice pentru a sprijini personalul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

Noul centru de recoltare a fost amenajat în baza de tratament a DAS (din cartierul Noua) şi va funcţiona cu personal al cabinetelor medicale şcolare, respectiv, pentru început, pe o singură tură, un medic şi trei asistente. Viceprimarul braşovean a precizat că la acest centru de recoltări solicitările pentru programări vor fi efectuate de medicii de familie, cărora cei care prezintă simptome vor trebui să se adreseze în prealabil.

De asemenea, Primăria a suplimentat numărul de locuri pentru persoane fără adăpost, estimând o creştere a necesarului din acest punct de vedere în sezonul rece şi a amenajat două centre de triere şi carantină.

Viceprimarul Flavia Boghiu a arătat că, începând de luni, angajaţii Primăriei şi ai instituţiilor subordonate, care prezintă simptome de infectare cu COVID-19 vor fi testaţi antigen în cabinetul amenajat în instituţie, menţionând că achiziţia testelor este în curs.

Directorul DSP Braşov, dr. Andrea Neculau, a declarat, la rândul său, că înfiinţarea noului centru de recoltare este binevenită, deoarece, în prezent, în întregul judeţ există 7 astfel de cabinete, dintre care 2 în municipiul reşedinţă.

Dr. Neculau a subliniat că aceste centre sunt destinate, în prezent, persoanelor deplasabile, care au posibilitatea să ajungă la testare cu mijloace de transport proprii, şi numai la recomandarea medicului de familie, în timp ce, pentru restul prezumptivilor pacienţi cu COVID-19, testele se efectuează "cu predominanţă" prin Ambulanţă, DSP Braşov apelând în acest sens la o ambulanţă privată.

Conform directorului DSP, capacitatea de testare va creşte, astfel, de săptămâna viitoare cu aproximativ 150 de teste/zi.

În ce priveşte sprijinul oferit de către Primărie în realizarea anchetelor epidemiologice, şefa autorităţii sanitare judeţene a menţionat că personalul care efectuează anchetele epidemiologice este de 20 de persoane, însă a fost "decimat" de infectările cu COVID-19, în prezent existând cel puţin 7 persoane confirmate.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Potrivit şefei DSP Braşov, instituţia este restantă cu aproximativ 300 de anchete epidemiologice, urmând care, însă, vor fi recuperate, cu sprijinul oferit de Primărie, în următoarele zile, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2020 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.