Primăria municipiului Galaţi va începe pe 15 noiembrie campania de plantări de toamnă în cadrul căreia vor fi plantaţi peste 1.000 de arbori, plantări noi sau înlocuiri ale copacilor degradaţi.

Potrivit sursei citate, plantările se vor face cu prioritate în spaţiile publice destinate recreerii, iar pe aliniamentul falezei superioare a Dunării se vor planta, în perioada imediat următoare, peste 60 de arbori, după ce vor fi înlocuiţi acei copaci care prezintă declin fiziologic, cu un procent de uscare de peste 70%.

Expertiza tehnică privind cauzele care au condus la degradarea stării de vegetaţie a speciilor dendrologice din aliniamentele stradale din municipiul Galaţi, realizată de Oficiul Fitosanitar Galaţi în primăvara acestui an, a evidenţiat o rezistenţă foarte scăzută la factorii climatici a arborilor din specia "Tillia cordata" - tei pucios sau tei cu frunza mică.

Acest arbore, deşi valoros din punct de vedere ecologic, ornamental şi economic, are o genetică slabă, cauza uscării fiind constituită dintr-un cumul de factori negativi: schimbările climatice, şocurile termice, secetă prelungită, curenţii şi vânturile puternice din ultimii ani, poluarea, radiaţiile fierbinţi ale asfaltului.

Conform expertizei, gradul de afectare al unor arbori din oraş este diferit şi, din cauza aspectului inestetic şi al pericolului pe care îl pot reprezenta, se impune înlocuirea lor cu specii mai rezistente din punct de vedere biologic, precum arţar, platan, paltin, frasin sau cu specii de arbuşti ornamentali.

Plantarea se va face cu material biologic sănătos, în special toamna, după căderea frunzelor, în teren foarte bine pregătit, respectând tehnologia specifică de plantare pentru fiecare specie în parte, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2020 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.