Primăria municipiului Galaţi va începe pe 15 noiembrie campania de plantări de toamnă în cadrul căreia vor fi plantaţi peste 1.000 de arbori, plantări noi sau înlocuiri ale copacilor degradaţi.

Potrivit sursei citate, plantările se vor face cu prioritate în spaţiile publice destinate recreerii, iar pe aliniamentul falezei superioare a Dunării se vor planta, în perioada imediat următoare, peste 60 de arbori, după ce vor fi înlocuiţi acei copaci care prezintă declin fiziologic, cu un procent de uscare de peste 70%.

Expertiza tehnică privind cauzele care au condus la degradarea stării de vegetaţie a speciilor dendrologice din aliniamentele stradale din municipiul Galaţi, realizată de Oficiul Fitosanitar Galaţi în primăvara acestui an, a evidenţiat o rezistenţă foarte scăzută la factorii climatici a arborilor din specia "Tillia cordata" - tei pucios sau tei cu frunza mică.

Acest arbore, deşi valoros din punct de vedere ecologic, ornamental şi economic, are o genetică slabă, cauza uscării fiind constituită dintr-un cumul de factori negativi: schimbările climatice, şocurile termice, secetă prelungită, curenţii şi vânturile puternice din ultimii ani, poluarea, radiaţiile fierbinţi ale asfaltului.

Conform expertizei, gradul de afectare al unor arbori din oraş este diferit şi, din cauza aspectului inestetic şi al pericolului pe care îl pot reprezenta, se impune înlocuirea lor cu specii mai rezistente din punct de vedere biologic, precum arţar, platan, paltin, frasin sau cu specii de arbuşti ornamentali.

Citeste si:
VIDEO Incendiile de vegetație din California au distrus 8.000 de...
VIDEO Incendiile de vegetație...

Plantarea se va face cu material biologic sănătos, în special toamna, după căderea frunzelor, în teren foarte bine pregătit, respectând tehnologia specifică de plantare pentru fiecare specie în parte, informează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.