Premierul Ludovic Orban a declarat luni, în Parlament, că o decizie de carantinare a Bucureştiului este una care se ia de către specialişti în sănătate publică.

„În ceea ce priveşte decizia de carantinare a unor mari oraşe sau a Capitalei, este o decizie mai dificil de luat, pentru că sunt extrem de multe considerente legate de carantină. Noi nu ne dorim să ajungem aici, obiectivul nostru este acela de a stăvili creşterea numărului de cazuri. De altfel, în Bucureşti a existat o tendinţă ascendentă, dar o tendinţă ascendentă care nu s-a încadrat în specificul marilor metropole din alte ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă geometrică”, a spus Orban.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, în București, a ajuns la 5,14

„Este o decizie care se ia de specialişti în sănătate publică, de epidemiologi, de infecţionişti şi nu mă hazardez eu să dau o dată”, a mai precizat el, despre carantinarea Bucureștiului.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 3.240 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 130 de decese, inclusiv o fetiţă de 4 ani din Iaşi, cu boli asociate. La ATI sunt internaţi 1.076 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în creştere Bucureşti, unde a ajuns la 5,14.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2020 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.