Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că adolescenții nu se infectează la școală, ci când nu sunt supravegheați de părinți și profesori. „Adolescenții sunt răspândaci de virus”,afirmă premierul, care precizează că aceștia nu dezvoltă forme grave și majoritatea sunt asimptomatici.

„Noi ne dorim ca învățământul să se desfășoare în clase. Pe de altă parte nu putem să facem abstracție de ceea ce se întâmplă în România din punct de vedere pandemic. La școală nu se infectează, dar se infectează în alte locuri, când nu sunt sub supravegherea părinților, bunicilor sau a profesorilor.

Și slavă Domnului, sunt destul ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc. Adolescenții, nu numai la noi, în foarte multe țări din Europa, sunt analize făcute, adolescenții sunt răspândaci de virus. De ce? Pentru că ei nu dezvoltă forme grave, marea majoritate sunt asimptomatici, cu toate astea, ei transmit virusul”, a spus Ludovic Orban, la B1TV.

Premierul a afirmat că decizia de a suspenda cursurile pentru 30 de zile a fost luată și din cauza transportului. „Din păcate transportul nu se desfășoară în condiții de protecție sanitară, iar în orașele mari este clar că activitatea școlilor crește traficul, crește numărul de persoane din mijloacele de transport în comun și implicit mărește riscul de infecție”, a explicat Ludovic Orban.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Noiembrie 2020 - 06 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.