În urma restricțiilor care s-au aprobat în legătură cu activitatea piețelor, Primăria Sectorului 4 a decis să amenajează piețe în aer liber, în parcări și pe acoperișuri pentru a nu împiedica comerțul producătorilor agricoli.

Producătorii care au închiriate tarabe în noua piață a Sudului, vor fi relocați în piața volantă pe care administrația locală o va amenaja la parterul parcării etajate afllată la doar câțiva metri distanță, anunță Primăria sectorului 4. Alternativa pentru spațiile de vânzare din Piața Progresul va fi parcarea de pe acoperișul pieței de pe Șoseaua Giurgiului, iar în privința Pieței Apărătorii Patriei, zona de vânzare va fi amenajată tot în apropiere, pe amplasamentul fostului târg de miei.

Producătorii din piețele Norilor și Timpuri Noi vor avea ca alternativă de locație de vânzare parcarea situată pe strada Secerei, în proximitatea Palatului Național al Copiilor, iar celor de la Piața Berceni-Olteniței li se va pune la dispoziție, pentru desfacerea produselor, parterul parcării etajate din spatele sediului pieței, de pe strada Tulnici.

Totodată, producătorii de la Piața Străduinței vor fi relocați în parcarea din proximitatea acesteia.

Primăria sectorului 4 susține că noile spații vor fi disponibile în maximum 48 de ore.

Cât privește magazinele situate în piețele din sectorul 4, cu obiect de vânzare altul decât comercializarea de fructe și legume, acestea vor rămâne deschise, cu obligația administratorilor piețelor de a stabili noi circuite de intrare/ieșire, astfel încât să fie respectate cu strictețe noile reglementări specifice privind limitarea infecțiilor cu noul coronavirus.

Amintim că de luni intră în vigoare noi restricții care vor limita libertatea de circulație în scopul prevenirii răspândirii virusului. De exemplu, circulația va fi interzisă în intervalul 23.00-05.00.

O decizie controversată este însă închiderea piețelor, un dezastru economic pentru producătorii locali, și nu numai.

Citeste si:
Vești bune pentru clienții Hidroelectrica
Vești bune pentru clienții...

Chiar și clienții sunt extrem de supărați și spun că decizia este una greșită. Însă și vânzătorii care sunt disperați pentru că nu știu ce vor face cu toată marfa, având în vedere că, de luni, toate piețele din spațiile închise vor fi închise informează antena3.ro


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Noiembrie 2020 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.