În urma restricțiilor care s-au aprobat în legătură cu activitatea piețelor, Primăria Sectorului 4 a decis să amenajează piețe în aer liber, în parcări și pe acoperișuri pentru a nu împiedica comerțul producătorilor agricoli.

Producătorii care au închiriate tarabe în noua piață a Sudului, vor fi relocați în piața volantă pe care administrația locală o va amenaja la parterul parcării etajate afllată la doar câțiva metri distanță, anunță Primăria sectorului 4. Alternativa pentru spațiile de vânzare din Piața Progresul va fi parcarea de pe acoperișul pieței de pe Șoseaua Giurgiului, iar în privința Pieței Apărătorii Patriei, zona de vânzare va fi amenajată tot în apropiere, pe amplasamentul fostului târg de miei.

Producătorii din piețele Norilor și Timpuri Noi vor avea ca alternativă de locație de vânzare parcarea situată pe strada Secerei, în proximitatea Palatului Național al Copiilor, iar celor de la Piața Berceni-Olteniței li se va pune la dispoziție, pentru desfacerea produselor, parterul parcării etajate din spatele sediului pieței, de pe strada Tulnici.

Totodată, producătorii de la Piața Străduinței vor fi relocați în parcarea din proximitatea acesteia.

Primăria sectorului 4 susține că noile spații vor fi disponibile în maximum 48 de ore.

Citeste si:
Transportul în comun și persoanele în autoizolare, verificate de...
Poliția din Baia Mare...

Cât privește magazinele situate în piețele din sectorul 4, cu obiect de vânzare altul decât comercializarea de fructe și legume, acestea vor rămâne deschise, cu obligația administratorilor piețelor de a stabili noi circuite de intrare/ieșire, astfel încât să fie respectate cu strictețe noile reglementări specifice privind limitarea infecțiilor cu noul coronavirus.

Amintim că de luni intră în vigoare noi restricții care vor limita libertatea de circulație în scopul prevenirii răspândirii virusului. De exemplu, circulația va fi interzisă în intervalul 23.00-05.00.

O decizie controversată este însă închiderea piețelor, un dezastru economic pentru producătorii locali, și nu numai.

Chiar și clienții sunt extrem de supărați și spun că decizia este una greșită. Însă și vânzătorii care sunt disperați pentru că nu știu ce vor face cu toată marfa, având în vedere că, de luni, toate piețele din spațiile închise vor fi închise informează antena3.ro

Citeste si:
CTP, despre anularea restricțiilor de la Pelerinajul Sfântului Andrei
CTP, despre anularea...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.