Credincioșii se pot închina în acest weekend la moaștele Sfântului Nectarie, care vor fi scoase din biserica Mănăstirii Radu-Vodă din București de sâmbătă, până luni. Autoritățile bisericești îi îndeamnă pe cei care vin în pelerinaj să respecte regulile sanitare și de distanțare, fără a anunța vreo restricție legată de domiciliul credincioșilor.

Racla cu moaștele Sf. Ierarh Nectarie a fost scoasă din biserică sâmbătă, la ora 11.00, și așezată în baldachin, pentru închinare, până luni, după slujba Privegherii, ora 22.00.

„Având în vedere contextul social actual și dorind o bună rânduială a sărbătorii vă îndemnăm să vă închinați sfintelor moaște atât în zilele precedente sărbătorii, cât și după”, transmit reprezentanții așezământului monahal.

„Îndemnăm credincioșii să respecte hotărârile autorităților de stat cu privire la purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței fizice”.

Alături de moaștele Sfântului Nectarie vor fi așezate, ca de obicei, și cele ale Sfântului Efrem cel Nou din patrimoniul mănăstirii. În data de 8 noiembrie 2020 se împlinesc 100 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Nectarie de Eghina.

Citeste si:
VIDEO Biserică de lemn din Argeș, distrusă complet de un incendiu
VIDEO Biserică de lemn din...

Programul complet al slujbelor poate fi consultat aici îl puteți găsi pe basilica.ro

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, numit Taumaturgul pentru vindecările miraculoase, îndeosebi de cancer, care s-au săvârșit pentru cei care s-au închinat cu credință sfintelor sale moaște, este unul din cei mai iubiți sfinți din Grecia, dar nu numai.

Citeste si:
Racla cu moaștele Sf. Parascheva va fi scoasă în curtea Catedralei
Racla cu moaștele Sf....


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.