Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că autoritățile fac eforturi pentru ca toți cei care folosesc transportul public din București să fie în siguranță. El a anunțat aplicarea unor chestionare șoferilor și vatmanilor pentru identificarea situației din teren.

Nicușor Dan a anunțat vineri seara, printr-o postare pe Facebook, că a analizat la sediul Societății de Transport București măsurile de protejare a călătorilor în contextul actualei epidemii de coronavirus.

„Am discutat despre numărul mediu de călători pe linii și pe ore, despre dezinfecția în mijloacele de transport în comun, despre purtarea măștii în interiorul acestora.”

Primarul Capitalei a mai menționat că va aplica un chestionar pentru conducătorii transporturilor în comun.

„Am convenit aplicarea unui chestionar pentru șoferi și vatmani, în urma căruia vom obține o imagine mai exactă a situației din teren și care ne va ajuta să luăm decizii informate.”

Specialiștii spun că transportul public în comun este principala sursă de transmitere a COVID-19 în momentul de faţă.

„Vom face eforturi suplimentare pentru ca toți cei care folosesc transportul public în Capitală să fie în siguranță”, a scris Nicușor Dan.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Noiembrie 2020 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.