Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, solicită Consiliului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) menținerea deschisă a școlilor și în scenariul roșu, păstrându-se același sistem hibrid ca până acum, cu mutarea activităților în online conform ordinului ministrului Educației, doar pentru clasele și școlile unde au fost înregistrate cazuri de Covid-19.

Mihai Chirica spune că au fost înregistrate doar 200 de persoane infectate cu SARS-COV-2 în rândul elevilor și cadrelor didactice de la începutul școlii.

Am decis în Consiliul Local pentru Situații de Urgență de astăzi să cerem sprijin din partea CNSU pentru reluarea activităților în grădinițe și unitățile din învățământ primar în scenariul folosit și până în momentul de față, iar celelalte unități de învățământ să își desfășoare activitatea în scenariul hibrid, așa cum s-a întâmplat și până acum, motivat de faptul că aportul pe care populația școlară și cadrele care sunt angajate în sistemul de învățământ ieșean nu a adus decât 200 de persoane infectate”, a explicat Mihai Chirica, potrivit presshub.ro.

Edilul susține că și-ar dori ca acestea să continue activitatea în scenariul galben, cu învățământ hibrid, elevii din clasele V – XII, iar învățământul preșcolar – grădinițele și clasele 0-4 – să vină la școli în scenariul verde.

Școlile și unitățile medicale sunt în momentul de față cele mai sigure locuri din țară în ceea ce privește respectarea măsurilor sanitare”, a completat primarul.

Citeste si:
Fostul primar al Timişoarei, infectat cu Covid-19: „Chiar nu e de...
Fostul primar al Timişoarei,...

Municipiul Iași a trecut în scenariul roșu începând de astăzi, joi, 5 noiembrie, dar că școlile se vor închide de luni, 9 noiembrie.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.