Circulația pe timp de noapte va fi restricționată, începând de luni, între orele 23:00 - 05:00. Cei care ies din case, doar din motive justificate, trebuie să completezez o declarație pe propria răspundere privind scopul deplasării, așa cum s-a întâmplat și în primăvară, când România a fost în stare de urgență.

Conform deciziei de joi noapte a Comitetului pentru Siruații de Urgență, în toate localitățile din România va fi interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei în intervalul orar 23:00 - 05:00.

Excepțiile

Prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23:00 –05:00 pentru următoarele motive:


  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

  • deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.


Declarația pe propria răspundere

Citeste si:
Jandarmeria București: „Ceremoniile sunt permise cu cel mult 400 de...
Jandarmeria București:...

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii,adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.