Mijloacele de transport în comun reprezintă o sursă de infectare cu coronavirus. Barele de susținere, scaunele, butoanele din autobuze sunt atinse de mii de oameni în fiecare zi. Cei de la Societatea de Transport București (STB) spun că depun eforturi pentru ca toate autobuzele și tramvaiele din Capitală să fie curățate zilnic, înainte de a pleaca pe traseu.

La începutul pandemiei de coronavirus, mulți români au preferat să nu mai folosească mijloacele de transport în comun, în special în București, unde există un flux mare de călători. Le era teamă că s-ar putea infecta, mai ales că tramvaiul, autobuzul sunt spații închise și cu multe locuri pe care le atingi și ar putea fi contaminate.

Acum, însă, chiar dacă numărul de îmbolnăviri a crescut enorm de mult, bucureștenii au revenit la viața lor. La orele de vârf se circulă intens. Doar că cei de la STB țin să aducă în atenție faptul că vehiculele se dezinfectează la retragerea în unitate. Asta înseamnă o dată pe zi, din cauza faptului că la terminale nu se poate realiza operațiunea de dezinfecție.

„STB SA intensifică eforturile de curățare, igienizare și dezinfectare a tuturor vehiculelor aflate în circulație, pentru a oferi un mediu sigur de deplasare călătorilor, respectând toate măsurile de prevenire a infecției cu virusul SARS COV 2, conform prevederilor legale. Procesul de decontaminare se efectuează zilnic, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și se aplică în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor. Astfel, toate suprafețele cu care călătorii intră în contact sunt dezinfectate. Totodată, pentru a menține un grad sporit de confort, este important ca fiecare călător în parte să tină cont de recomandările privind conduita socială responsabilă pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. De fiecare dintre noi depinde în ce condiţii călătorim”, au transmis reprezentanții STB.

Reguli de călătorie în transportul în comun

Din 18 mai, după relaxarea restricțiilor de circulație, călătorii sunt obligați să poarte mască și să păstreze distanța regulamentară de 1,5 m.

Citeste si:
Arafat: „Guvernul va prelungi starea de alertă în 14 decembrie”
Arafat: „Vin perioade grele....

Totodată, urcarea în autovehicule se face doar prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși și se pot ocupa scaunele din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum și un rând în picioare.

În mod normal, înghesuiala nu este permisă, astfel că polițiștii și jandarmii opresc des vehiculele STB în trafic, pentru a vedea dacă regulile sunt respectate. Amenzile pornesc de la 500 de lei, menționează click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.