În decurs de o lună, procurorii DIICOT și polițiștii BCCO din București au confiscat droguri în valoare de un milion de euro. Pe lângă substanțele periculoase, au fost ridicate și sume importante de bani, dar și două pistoale și șase autoturisme, informează Digi24.

DIICOT a transmis joi dimineață, într-un comunicat, că în luna octombrie au fost efectuate mai multe percheziții la traficanții de droguri din Capitală, care au vizat „palierele medii și superioare ale rețelelor de distribuție”.

„În perioada 01 – 31 octombrie 2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, Secția de combatere a traficului de droguri, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog au desfășurat o serie de activități în vederea prevenirii și combaterii traficului de droguri, pe raza municipiului București. Acțiunile au vizat palierele medii și superioare ale rețelelor de distribuție. Astfel, în cadrul a 28 dosare penale, a fost documentată activitatea infracțională a 51 persoane, dintre care față de 36 au fost dispuse măsuri preventive după cum urmează: față de 31 inculpați Tribunalul București a dispus măsura arestării preventive, față de un inculpat, măsura arestului la domiciliu, iar față de alți 4 inculpați a fost dispusă măsura controlului judiciar”, precizează sursa citată.

În luna octombrie au fost efectuate 26 de acțiuni de prindere în flagrant, în urma cărora au fost confiscate 96,2 kilograme de cannabis (inflorescențe), 80 kilograme de masă vegetală verde, 100 de plante de cannabis ajunse la maturitate, 422 grame de cocaină, 500 comprimate de ecstasy, precum și alte cantități și tipuri de droguri.

Pe lângă cele menționate, au mai fost găsite sume mari de bani: 65.600 lei, 37.480 euro, 320 USD, dar și 2 pistoale, 6 autoturisme, 2 instalații speciale destinate creșterii plantelor de cannabis și alte bunuri provenite din săvârșirea de infracțiuni.

Citeste si:
Firea: „Azi noapte NU se putea respira în București! Unde sunt...
Gabriela Firea: „Azi noapte...

DIICOT precizează că „pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.