Un rezultat la testul Covid trebuie furnizat în maxim 24 de ore, iar în caz contrar, laboratorul va ieși din programul național de testare, a spus ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Laboratorul are obligația ca în același interval de 24 de ore să introducă și rezultatul într-o platformă digitală, și să ajungă la pacient și la medicul care îl supraveghează, a comunicat Nelu Tătaru miercuri, în cadrul unei declarații susținute la Alba Iulia, potrivit news.ro.

Nelu Tătaru a răspuns la întrebările jurnaliștilor, cu privire la măsurile ministerului în județele unde sunt mai puține testări pentru COVID-19.

„Se evaluează anchetele epidemiologice. Orice testare vine după o recoltare, orice recoltare vine după un protocol de caz, după o definiţie de caz. Evaluăm în acest moment fiecare din aceste teste să vedem dacă vin dintr-o anchetă. E ordinul de ministru care astăzi ar trebui să intre în practică cu acea corona-forms, deci este foarte clar că un laborator trebuie să dea rezultatul în maxim 24 de ore pentru acel test care trebuie lucrat şi introdus în acea platformă digitală pentru a putea fi anunţat atât pacientul, cât şi medicul de familie. În condiţiile în care nu va respecta această regulă va ieşi din acest program de testare”, a spus Nelu Tătaru.

Întrebat dacă i se pare normal ca în judeţele unde nu se testează să nu fie restricţii şi în judeţele unde se testează foarte mult să fie restricţii, Nelu Tătaru a răspuns: “Mi se pare normal ca acolo unde creşte indicele să fie restricţii. Mi se pare la fel de normal ca acest indice trebuie să fie obiectiv”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2020 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.