Aproape 150 de persoane au fost amendate pentru nepurtarea măştii de protecţie, cu suma totală de 23.000 de lei, în urma unor verificări efectuate de poliţişti în municipiul Constanţa în zone precum satul de vacanţă, portul turistic Tomis, parcuri, dar şi în restaurante şi alte spaţii închise.

„Deoarece în municipiul Constanţa incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, aproximativ 50 de poliţişti au verificat modul în care se respectă măsurile aplicate, atât în ceea ce priveşte activitatea, în spaţiile închise, a societăţilor comerciale vizate de noile reglementări legale, cât şi în privinţa purtării măştii de protecţie în toate spaţiile deschise", se precizează într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Conform sursei citate, pe parcursul zilei de marţi au fost controlate 65 de locaţii de interes (restaurante, satul de vacanţă, portul turistic Tomis, parcuri etc.), fiind totodată legitimate peste 550 de persoane. Au fost aplicate 149 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 23.000 de lei, pentru nepurtarea măştii de protecţie.

„Având în vedere că în judeţul Constanţa s-a instituit obligaţia purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile deschise, în cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii constănţeni verifică aceste aspecte. Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 şi 2.500 de lei", se menţionează în comunicat.

În municipiul Constanţa, incidenţa cumulată la mia de locuitori este, miercuri, de 3,47, la nivelul judeţului indicele respectiv fiind de 2,25, precizează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2020 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.