Aproape 150 de persoane au fost amendate pentru nepurtarea măştii de protecţie, cu suma totală de 23.000 de lei, în urma unor verificări efectuate de poliţişti în municipiul Constanţa în zone precum satul de vacanţă, portul turistic Tomis, parcuri, dar şi în restaurante şi alte spaţii închise.

„Deoarece în municipiul Constanţa incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, aproximativ 50 de poliţişti au verificat modul în care se respectă măsurile aplicate, atât în ceea ce priveşte activitatea, în spaţiile închise, a societăţilor comerciale vizate de noile reglementări legale, cât şi în privinţa purtării măştii de protecţie în toate spaţiile deschise", se precizează într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Conform sursei citate, pe parcursul zilei de marţi au fost controlate 65 de locaţii de interes (restaurante, satul de vacanţă, portul turistic Tomis, parcuri etc.), fiind totodată legitimate peste 550 de persoane. Au fost aplicate 149 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 23.000 de lei, pentru nepurtarea măştii de protecţie.

„Având în vedere că în judeţul Constanţa s-a instituit obligaţia purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile deschise, în cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii constănţeni verifică aceste aspecte. Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 şi 2.500 de lei", se menţionează în comunicat.

În municipiul Constanţa, incidenţa cumulată la mia de locuitori este, miercuri, de 3,47, la nivelul judeţului indicele respectiv fiind de 2,25, precizează Agerpres.

Citeste si:
Carantina a fost prelungită pentru încă 14 zile la Constanța
Carantina a fost prelungită...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.