Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că trendul ascendent al cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 va fi amplificat de desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, el opinând că miercuri vor fi înregistrate peste 8.500 de cazuri, iar săptămâna viitoare se vor depăşi 10.000 pe zi.

„Cum îl percep eu pe preşedintele Iohannis? Nu va ţine cont de absolut nimic şi va face alegeri pe 6 decembrie. Nu are importanţă că priorităţile, în acest moment, ale românilor sunt cu totul şi cu totul altele, nu sunt alegerile, în mod cert, ştie toată lumea şi se vede din sondaje, din studii, din focus grupuri. Este evident faptul că lumea nu este interesată în acest moment de alegeri, dar actualul Guvern consideră că acum e momentul cel mai bun pentru ei să facă alegeri. E o decizie politică, nu este o decizie care să ţină cont de pandemie şi de criza sanitară din acest moment. (...) Astăzi, cred că vor fi peste 8.500 de infectări şi sunt ferm convins că, din păcate, şi numărul de decese va creşte exponenţial cu numărul de infectări şi cu blocajul care va urma în sănătate. (...) Săptămâna viitoare vom depăşi 10.000 de infectări pe zi", a susţinut Ciolacu.

El a adăugat că nimic din toate acestea nu contează pentru preşedinte şi pentru Guvern, care doresc organizarea alegerilor parlamentare.

„Vreau să vă reamintesc că peste două zile România intră oficial în campania electorală. Acest trend ascendent nu va putea fi oprit, pentru că noi îl alimentăm, e cum am pune gaz pe foc declanşând şi campania electorală", a explicat liderul PSD.

Potrivit acestuia, Parlamentul nu a putut amâna alegerile, pentru că PNL şi USR "au blocat" lucrările Senatului.

Citeste si:
Turcan: „Ultimii 3 miniștri PSD ai Sănătății, anchetați în cazuri...
Turcan: „Ultimii 3 miniștri...

„Legea (prin care se puteau amâna alegerile - n.r.) a fost retrimisă în Parlament, Senatul este blocat din cauza acestei legi pentru ca nu cumva aceasta să fie retrimisă la promulgare preşedintelui. PNL şi USR au blocat activitatea totală a Senatului pentru ca această lege să nu poată intra pe ordinea de zi.(...) Senatorii PNL, USR, PMP au lipsit de la lucrările Senatului ceea ce înseamnă că îşi doresc alegeri pe 6 decembrie, nu îşi doresc o discuţie politică şi cu specialiştii cum este mai bine de făcut şi care sunt paşii necesari de ieşire din această criză sanitară", a declarat Ciolacu potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.