Autoritățile din Timiș au propus carantinarea a nouă localități din județ. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni, miercuri, pentru a adopta hotărârile care vor fi trimise comandantului acțiunii, Raed Arafat, anunță instituția prefectului.

„Având în vedere creșterea ratei de infectare la nivelul unor localități din județul Timiș, în urma evaluărilor analizei de risc la nivelul acestora, Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propuneri de carantinare.

Astăzi, Institutul Național de Sănătate Publică a transmis avizul pentru propunerile DSP Timiș privind carantinarea localităților Ghiroda, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Găvojdia, Becicherecu Mic, Fibiș, Foeni, Giroc și Pesac, din județul Timiș.

În cursul zilei de astăzi se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a lua hotărâri prinvind carantinarea celor 9 localități, care vor fi trimise CNSU pentru a fi aprobate de Comandantul Acțiunii și publicate în Monitorul Oficial.

Precizăm că măsura de carantinare va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României”, se arată în comunicatul prefecturii Timiș.

Citeste si:
IPS Teodosie invită autoritățile la manifestările religioase de Sf....
IPS Teodosie invită membri...

Potrivit ultimelor date transmise de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Timiș rata de infectare este de 4.56 la mia de locuitori.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.